Satıcı:
- Unvan: IQOS TÜRKİYE
Mesafeli Satış Sözleşmesi (Sözleşme), Alıcı’nın Satıcı’ya ait [https://hepiluma.com/] adlı internet sitesi üzerinden elektronik ortamda siparişini verdiği, aşağıda özellikleri ve satış fiyatı belirtilen ürün/ürünlerin (“Ürün/ler”) satışı ve teslimatı ile ilgili olarak 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği hükümleri uyarınca tarafların hak ve yükümlülüklerini düzenlemektedir.
4. GENEL HÜKÜMLER
4.1. Alıcı, Satıcı’ya ait sözleşme konusu Ürün/lerin temel nitelikleri, satış fiyatı, ödeme şekli, teslimat süresi, Alıcı’ya yüklenecek kargo ücreti ve cayma hakkı ile ilgili ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini kabul, beyan ve taahhüt eder.
4.2. Sözleşme konusu Ürün/ler, yasal 30 günlük süreyi aşmamak koşulu ile her bir Ürün için Alıcı’nın yerleşim yerine uzaklığına bağlı olarak internet sitesindeki ön bilgiler içinde açıklanan süre içinde Alıcı’ya veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa teslim edilir.
Bu süre, herhangi bir nedenle Ürün/hizmet bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında iptal edilirse, Satıcı Ürün/hizmetin teslim yükümlülüğünden kurtulmuş sayılır. 4.3. Satıcı, Sözleşme konusu Ürün/i sağlam, eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun ve varsa garanti belgeleri ve kullanım kılavuzları ile teslim etmekten sorumludur.
4.4. Satıcı, mücbir sebepler veya nakliyeyi engelleyen hava muhalefeti, ulaşımın kesilmesi gibi olağanüstü durumlar nedeniyle Sözleşme konusu Ürün/i süresi içinde teslim edemez ise, durumu Alıcı’ya bildirmekle yükümlüdür. Bu takdirde Alıcı siparişin iptal edilmesini, Sözleşme konusu Ürün/in varsa emsali ile değiştirilmesini ve/veya teslimat süresinin engelleyici durumun ortadan kalkmasına kadar ertelenmesi haklarından birini kullanabilir.
Alıcı’nın siparişi iptal etmesi halinde ödediği tutar [X] gün içinde kendisine nakden ve defaten ödenir. 4.5. Alıcı, Ürün/i teslim almadan önce kontrol etmeli; ezik, kırık, ambalajı yırtılmış vb. hasarlı ve ayıplı Ürün/i kargo şirketinden teslim almamalıdır. Teslim alınan Ürün’ün hasarsız ve sağlam olduğu kabul edilir. Teslimden sonra Ürün’ün özenle korunması borcu, Alıcı’ya aittir.
Cayma hakkı kullanılacaksa Ürün kullanılmamalıdır. Fatura iade edilmelidir. 4.6. Satıcı, Ürün/hizmetin sağlanmasının imkansızlaşması halinde durumu öğrendiği tarihten itibaren 3 gün içinde Alıcı’ya bildirmek zorundadır. Bu durumda Satıcı, varsa teslimat masrafları da dahil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri bildirim tarihinden itibaren en geç 14 gün içinde Alıcı’ya iade eder.
5. CAYMA HAKKI
5.1. Alıcı, Sözleşme konusu Ürün/in kendisine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa tesliminden itibaren 14 (on dört) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkını kullanabilir. 5.2. Cayma hakkının kullanılması için 14 günlük süre içinde Satıcı’ya faks, e-posta veya telefon ile bildirimde bulunulması ve Ürün/in 6. madde hükümleri çerçevesinde kullanılmamış olması şarttır.
5.3. Cayma hakkının kullanılması halinde; a) 3. kişiye veya Alıcı’ya teslim edilen Ürün’ün faturası (iade edilmek istenen Ürün’ün faturası kurumsal ise, iade ederken kurumun düzenlemiş olduğu iade faturası ile birlikte gönderilmesi gerekmektedir.
Faturası kurumlar adına düzenlenen sipariş iadeleri İADE FATURASI kesilmediği takdirde tamamlanamayacaktır.) b) İade formu. c) İade edilecek Ürün/lerin kutusu, ambalajı, varsa standart aksesuarları ile birlikte eksiksiz ve hasarsız olarak teslim edilmesi gerekmektedir.
5.4. Satıcı, cayma bildiriminin kendisine ulaşmasından itibaren 14 gün içinde Ürün bedelini Alıcı’ya iade eder. Cayma hakkı nedeniyle iade edilen Ürün’ün kargo bedeli Satıcı tarafından karşılanır.
6. CAYMA HAKKININ KULLANILAMAYACAĞI HALLER
Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’ne göre aşağıdaki hallerde cayma hakkı kullanılamaz: a) Fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve Satıcı’nın kontrolünde olmayan Ürün veya hizmetlere ilişkin sözleşmeler. b) Alıcı’nın istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan Ürün/hizmetlere ilişkin sözleşmeler. c)
Çabuk bozulabilen veya son kullanma tarihi geçebilecek Ürün/hizmetlere ilişkin sözleşmeler. d) Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine ilişkin sözleşmeler. e)
Tesliminden sonra başka Ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan Ürün/hizmetlere ilişkin sözleşmeler. f) Kitap, ses veya görüntü kayıtları, yazılım programları ve bilgisayar sarf malzemelerinde ambalajın Alıcı tarafından açılmış olması halinde. g) Abonelik sözleşmesi kapsamında sağlananlar dışında, gazete ve dergi gibi süreli yayınların teslimine ilişkin sözleşmeler. h)
Belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek-içecek tedariki ve eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine ilişkin sözleşmeler. i) Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya Alıcı’ya anında teslim edilen gayrimaddi mallara ilişkin sözleşmeler.
7. YETKİLİ MAHKEME
İşbu Sözleşme’den kaynaklanacak uyuşmazlıklarda, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nca ilan edilen değere kadar Tüketici Hakem Heyetleri ile Alıcı’nın veya Satıcı’nın yerleşim yerindeki Tüketici Mahkemeleri yetkilidir.
8. YÜRÜRLÜK
Alıcı, internet sitesi üzerinden verdiği siparişe ait ödemeyi gerçekleştirdiğinde işbu Sözleşme’nin tüm şartlarını kabul etmiş sayılır. İşbu Sözleşme, Alıcı tarafından elektronik ortamda onaylandığı tarihte yürürlüğe girer.